Drie manieren om het budget voor de jurk van de moeder van de bruid zo laag mogelijk te houden

Trouwen is niet alleen een kostelijke zaak voor de trouwers. Bij velen geldt nog steeds de traditie dat het de ouders zijn die het huwelijk betalen. Er wordt soms jaren gespaard om het feest te kunnen bekostigen. Voor de moeders van de bruid en de bruidegom is het heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen wanneer hun kind hen komt vragen om financiële steun om hen het huwelijk van hun dromen te kunnen geven. Ze hebben ook weinig controle over de organisatie van het feest maar er is één ding waarbij de moeder van de bruid en de bruidegom de controle wel in handen hebben en waarop ze kunnen besparen zonder zich schuldig te voelen: hun eigen outfit.

De keuze ligt bij jou

De moeder van de bruid jurken hoeven niet duur te zijn. Zeker wanneer je ook nog verwacht wordt op een brunch de volgende dag of een rehearsal dinner. Een rehearsal dinner is iets typisch Amerikaans dat overgewaaid is naar Nederland. Het is een gezamenlijke avond met het bruidspaar, de naaste familie en beste vrienden, de dag voor het trouwfeest. Heel gezellig maar als moeder van de bruid of bruidegom kan je moeilijk hetzelfde aantrekken als de jurk op het trouwfeest zelf. Er zou maar eens een vlek op moeten gemorst worden. En dan is er nog het verlovingsfeest. Als je bij elke gelegenheid een dure jurk gaat kopen, lopen de kosten flink op. Kijk eens rond in het goedkoper assortiment. Je vindt er vast en zeker een even mooie jurk die maar een fractie kost.

Meerdere feesten, één paar schoenen

Koop niet bij elke nieuwe outfit een nieuw paar schoenen. Dat is helemaal niet nodig. Als je één paar kiest in een onopvallende kleur zal je er veel plezier aan beleven. Huidskleur of gebroken wit zijn kleuren die bij elke jurk passen. Deze schoenen zal je na het feest perfect kunnen dragen naar het werk. Het grote voordeel aan maar één paar schoenen te kopen voor alle evenementen is dat ze ingelopen zullen zijn wanneer de grote dag uiteindelijk aanbreekt. Geen pijnlijke voeten voor jou op het huwelijk van je dochter of zoon.

Investeer in corrigerend ondergoed

Deze tip klinkt misschien een beetje vreemd maar door geld te investeren in corrigerend ondergoed zal je makkelijker kunnen besparen op de jurk zelf. Doe het corrigerend ondergoed aan als je galajurken gaat passen in de winkel. Je zal verbaasd staan hoeveel goedkope jurken je als gegoten zitten, jurken die je anders zou laten hangen omdat ze niet mooi vallen. Koop je online, neem dan je maten met het corrigerend ondergoed aan. Corrigerend ondergoed zal je zelfvertrouwen sowieso een boost geven als je je nieuwe silhouet in de spiegel ziet.

Gooi ouderwetse tradities overboord

Is het echt nodig om als moeder van de bruidegom jouw outfit af te stemmen op die van de moeder van de bruid? Is het niet voldoende om over enkele belangrijke punten een keuze te maken zoals een hoed of niet, en voor het overige zelf te beslissen? Vroeger moest de moeder van de bruidegom wachten tot de moeder van de bruid haar jurk gekozen had. Tegenwoordig zijn deze etiquetteregels niet meer vanzelfsprekend. Spreek erover met het huwelijkspaar want uiteindelijk hebben zij het laatste woord.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s